HAKKIMIZDA

İnci Mimarlık, 2009 yılı itibariyle İstanbul Merkezli olarak kurulmuştur. Günümüzde 5000m² Bursa Kestel fabrikası ile Bursa ve Anadolu’ya hizmet vermekte olup 4600m² İstanbul Beylikdüzü fabrikası ile İstanbul Bölgesi ve yurtdışına hizmet vermektedir. Toplamda 9600m2 kapalı üretim tesisleri bulunmaktadır. Almanya Hannover’de bulunan depolama birimi aracılığı ile Avrupa ülkelerinin bir kısmına, İtalya Milano’da bulunan depolama birimi aracılığı ile de Güney ve Batı Avrupa’ya hizmet verebilmektedir.

İnci Mimarlık, fuar stantları konusunda 40 kişilik sabit personel ve 80 kişilik sözleşmeli personel olmak üzere toplamda 120 kişilik ekip ile çalışmaktadır.  Fuar standı konusunda ihtiyaç duyulan hizmet gruplarının tamamını kendi bünyesinde istihdam eder. Bunlar sırasıyla;

1-Proje yönetimi ve mimari departmanlar,

2-Ahşap işleme ve mobilya üretim birimi,

3-Alüminyum doğrama ve protatif sistemler birimi,

4-Ekstra ekipmanları birimi,

5-Elektrik ve elektronik birimi,

6-Demir doğrama ve işleme birimi,

7-Operasyon birimi(genie, lift, makine, kamyon, tır vb.).

1-PROJE YÖNETİMİ VE MİMARİ DEPARTMANLAR

Fuar stantları için müşteri ilişkileri çok önemlidir. Müşterinin istekleri ve beklentileri doğrultusunda tasarım alternatifleri oluşturulur ve müşteriye sunumları gerçekleştirilir. Müşteri yorumları doğrultusunda gerekli revizyonlar gerçekleştirilir. Nihai proje ortaya çıkana kadar müşteri sunumları devam etmektedir. Onaylı tasarım üretim için uygun hale getirilip yeniden müşteri onayına sunulur. Ölçüler, renkler, dokular tüm hatları ile onaylandıktan sonra üretim çalışmaları başlamaktadır.

Her fuar öncesinde stand demosu fabrikamızda kurularak oluşabilecek tüm aksilikler önceden tespit edilip gereken  müdahalelerde bulunulur. Bu demo stantlar müşteriye fabrikamızda gösterilerek ön onay sağlanır. Bunun devamında fuar alanına malzeme sevkiyatı yapılıp stand kurulumlarına başlanır.

Stand kurulumunun ve müşteriye teslimatının tüm aşamalarında proje yönetim ekibi fuar alanında iş takibini yapmaktadır.

 

2-AHŞAP İŞLEME VE MOBİLYA ÜRETİM BİRİMİ

İş sağlığı ve güvenliği ve çevre ile ilgili önlemler alınarak, kalite sistemleri çerçevesinde, herhangi bir ahşap ürün üretimine esas olmak üzere ahşap işleme makinelerinde biçme, rendeleme, şekillendirme, boy kesme, delme, birleştirme, kenar kaplama-masifleme ve zımparalama gibi temel işlemler yapılmaktadır.

Ahşap İşleme Makineleri Operatörü-Ustası, işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:

 

3-ALÜMİNYUM DOĞRAMA VE PROTATİF SİSTEMLER BİRİMİ

Alüminyum ve alüminyum içerikli malzemelerin temini, işlenmesi, bakımlarının yapılması, depolanması ve gerekli durumlarda kullanım için hazırlanması bu birimde gerçekleştirilir.

Alüminyum içerikli protatif malzemeler stand kurulumunda yaygın olarak kullanılmaktadır. Mukavemeti yüksek, uygun et kalınlığındaki boy malzemeler bu birimde ölçüye uygun ebatlanarak kullanıma hazır hale getirilir. Genel olarak kullanılan malzemeler; octanorm profil ve maxima profillerdir.

Tek seferde bu malzeme ile kısa süre zarfında 20.000m² stand kurulumu gerçekleştirilebilmektedir.

Octanorm malzeme, alüminyum konstrüksiyondan oluşan sekizgen profil dikmeler ve buna uygun profil kirişlerden oluşur. Bu alüminyum malzeme 4mm mdf malzemeler ile birleştirilerek stand duvarlarını meydana getirmektedir. 

Maxima malzeme, alüminyum konstrüksiyondan oluşan kare formdaki 80mmx80mm ölçüsündeki profil dikmeler ve buna uygun profil kirişlerden oluşur. Bu alüminyum malzeme 8mm mdf malzeme/ 5mm mdf malzeme/cam ve bileşenleri ile destekli olarak birleştirilerek stand duvarlarını meydana getirmektedir.

4-EKSTRA EKİPMANLARI BİRİMİ

Stand ana konstrüksiyonları (duvar, kolon, kiriş vb.) oluşturulduktan sonra stantlara sergileme üniteleri ile birlikte mobilya yerleşimleri yapılmaktadır. Bu mobilya grupları fabrikalarımızda yer alan ürün çeşitlerinden seçimler yapılarak,  proje bazlı yeni satın alımlar yapılarak yada yeni üretimler ile oluşturulmaktadır.

Bu ürün grupları başlıca şöyledir;

1. Oturma grupları

a) Bar tabureleri

b) Sandalyeler

c) Koltuklar

2. Masa ve Sehpa grupları

a) Cam-Ahşap masalar

b) Bar masaları

c) Sehpalar

3. Bankolar

4. Sergileme Üniteleri ve Vitrinler

a) Modüler-ahşap vitrinler

b) Ayaklı askılıklar

c) Tel askı sistemleri

d) Kanallı askı sistemleri

e) Podestler/sergileme küpleri

5. Beyaz eşya grupları

a) Buzdolabı

b) Çay kazanı

c) Türk kahve makinesi

d) Filtre kahve makinesi

e) Su sebili

f) Kettle

g) Elektrikli süpürge

h) Bulaşık makinesi

6. Elektronikler

a) Laptop

b) Plazma tv

c) Faks

d) Yazıcı

e) Fotokopi makinesi

7. Reklam ürünleri

a) Broşürlükler

b) Yönlendirme panoları

8. Diğer

a) Çöp kovaları

b) Askılıklar

c) Raflar

 

5-ELEKTRİK VE ELEKTRONİK BİRİMİ

İş sağlığı ve güvenliği ve çevre ile ilgili önlemler alınarak, kalite sistemleri çerçevesinde, elektrik tesisatları, kablolama, panoya bağlantı ve panodan çıkış, armatür bağlantıları bu birim tarafından gerçekleştirilir. Elektrik projesi doğrultusunda malzeme hazırlığı ve montajı yapılır. En temel esas can güvenliğidir ve bu doğrultuda iş sağlığı ve güvenliğinin gerektirdiği tüm ihtiyaçlar esas alınır. Malzemenin hazırlığından montajına ve de-montajına kadar bu önlemler alınarak çalışma sağlanır. Kullanılan malzemeler TSE ve dünya standartlarına uygun, sertifikalı ürünlerdir. Elektrik panolarında kaçak akım röleleri yer almaktadır. Armatürlerde led olmasına özellikle dikkat edilir ve güvenlik temelleri esas alınarak montajlaması yapılır.

Elektrik ve elektronik ürünlerinin düzenli olarak bakımları yapılır ve verimli olmayacak malzemelerin yenilemesi gerçekleştirilir.

Bir standı ve bu stantta yer alan ürünleri gösteren aydınlatmadır ve dolayısıyla ürün gruplarına uygun şekilde ışık rengi ve sıcaklığı belirlenir.

Bu birimde üç temel ışık renginde armatürler yer almaktadır. Bunlar gün ışığı, beyaz ve sarı ışıklardır. Sektöre ve ürün gruplarına göre bu ışık renklerinden değerlendirmeler yapılarak uygulamaya geçilir.

Elektrik biriminde yer alan ürün grupları başlıca şöyledir;

  1. Spotlar
  2. Sıva altı gömme spotlar
  3. Ray spotlar
  4. Kollu armatürler
  5. Sarkıt armatürler
  6. Floresanlar
  7. Şerit ledler

6-DEMİR DOĞRAMA VE İŞLEME BİRİMİ

İş sağlığı ve güvenliği ve çevre ile ilgili önlemler esas alınarak fabrikamızda yer alan demir doğrama ve işleme biriminde çoğunlukla 40x40mm, 40x60mm kutu profil malzemeden üretim; kesme, ebatlama, kaynak yapma, ekleme, uzatma, bükme, boyama işlemleri gerçekleştirilmektedir. Proje bazlı olarak ihtiyaçlar dahilinde üretim yapılmaktadır.

7-OPERASYON BİRİMİ

Operasyonda kullanılmakta olan araçların bakımının yapıldığı, depolandığı birimdir. Bu birimin sorumlusu araçların doğru kullanımından ve bakımlarından sorumludur. Birimde olmayan bir araca ihtiyaç halinde gerekli kiralama işlemlerini organize eder ve iş takibini gerçekleştirir. Bu birimde bulunan araçlar şöyledir;

  1. Genie (indirme-kaldırma lifti)
  2. Forklift
  3. Kamyon
  4. Tır
  5. Transpalet
  6. Koruyucu kişisel ekipmanlar
  7. Muhafaza paletleri
  8. Emniyet zincirleri ile donanımlı iskeleler

 

TEMEL PRENSİPLERİMİZ

İş Sağlığı ve Güvenliği en temel prensibimizdir. Sözleşmeli personel de dahil olmak üzere personelin tamamı sigortalı olarak çalıştırılmaktadır. Atölyede ve ofiste çalışma alanları kaliteli ve sağlıklı çalışmaya elverişli ortamlar olup acil durum çıkış kapıları, acil durum toplanma alanları bulunmaktadır. İş Sağlığı ve Güvenliği tarafından temel eğitimler verilmiş olup belli dönemlerde eğitimler devam ettirilmektedir. Her türlü acil durumda personel eğitilmiş olup firma bünyesinde ilkyardım eğitimi almış personeller bulundurulmaktadır. Firma bünyesinde bulunan şirket hekimi rutin sağlık kontrollerini gerçekleştirmektedir.

Fabrika içi alanlarda güvenilir çalışma şartları göz önünde bulundurularak istifleme yapılmıştır. Forklit çalışma alanları, istifleme alanları, yürüme alanları, acil çıkış kapıları gibi yönlendirmeler mevcuttur.

Atölye içi çalışmaların yapıldığı alanlarda personelin tamamı, baret, iş eldiveni, koruyucu gözlük, demir burunlu ayakkabı, iş elbiseleri ile çalışmalarını sürdürmektedir.

Forklift vb. araçların kullanımı bu alanda sertifikalı kişiler tarafından kullanılmaktadır.

Atölyede yer alan makinelerin rutin bakımları servis tarafından yapılmaktadır. Arızalı hiçbir makinenin kullanımına veya tamirine atölye içinde izin verilmez.

Çalışan personelin tamamının kendi alanı ile ilgili diploması ve yeterlilik belgesi bulunmaktadır.

Personel işe başladığı an itibari ile özel sağlık sigortası devreye sokulur. Her türlü sağlık problemi, yaralanma gibi durumlarda özel sağlık sigortasından faydalanabilmektedir.

Çalışılan materyallerin Avrupa normlarına uygunluğu çok önemlidir. Bu bağlamda tutuşabilirlik, yanıcılık, insan sağlığına uygunluk gibi kriterler göz önünde bulundurularak malzeme işlenmeden önce teste tabi tutulur. Ardından uygunluk durumuna göre üretime alınır. Özellikle elektrik alanında kullanılan armatürlerin led olması, sigorta panolarında kaçak akım rölelerinin bulunması çok önemli bir unsurdur. Aynı zamanda stantta kullanılması planlanan malzemelerin üretim öncesinde statik hesaplamaları yapılıp uygun bulunması durumunda üretime alınması sağlanmaktadır.

Fuar stantları için müşteri ilişkileri çok önemlidir. Müşterinin istekleri ve beklentileri doğrultusunda tasarım alternatifleri oluşturulur ve müşteriye sunumları gerçekleştirilir. Müşteri yorumları doğrultusunda gerekli revizyonlar gerçekleştirilir. Nihai proje ortaya çıkana kadar müşteri sunumları devam etmektedir. Onaylı tasarım üretim için uygun hale getirilip yeniden müşteri onayına sunulur. Ölçüler, renkler, dokular tüm hatları ile onaylandıktan sonra üretim çalışmaları başlamaktadır.

Her fuar öncesinde stand demosu fabrikamızda kurularak oluşabilecek tüm aksilikler önceden tespit edilip gereken  müdahalelerde bulunulur. Bu demo stantlar müşteriye fabrikamızda gösterilerek ön onay sağlanır. Bunun devamında fuar alanına malzeme sevkiyatı yapılıp stand kurulumlarına başlanır.


HAKKIMIZDA

70
2009 y
Logo